Evaluatie WK

14 jul Evaluatie WK

Hèhè dat zit erop. Voor  zover de oranje versieringen nog niet van de muur af waren getrokken,heb je vanaf vandaag geen excuus meer. De grootste denkfout die je nu kunt maken is: laat ik maar een Duitse vlag ophangen,want zij zijn toch wereldkampioen. NIET DOEN! De buren hoeven het er niet mee eens te zijn,en voor je het weet heb je de poppen aan het dansen.

Wij (Oranje) hadden dus gewoon kampioen moeten worden, maar ja, zelfs bij Louis was na de uitputtingsslagen tegen Costa Rica en Argentinië vlak voor tijd ‘’ut hersenpenke’’ oververhit. Hans Klok toch maar meenemen de volgende keer..

De laatste twee wedstrijden  dan. Zaterdag wonnen we zeer verdiend van het uitgebluste Brazilië. Dat stelde ook de zevenklapper van onze oosterburen in een ander daglicht. De achterhoede van de thuisploeg leek in die wedstrijd wel een kleuterklas. Dat was prijsschieten met de ogen dicht.

Dan de finale: een boeiende wedstrijd met missers, goed verdedigen en ook soms kunst- en vliegwerk die geen winnaar leek op te leveren. En dus vanaf de stip zou worden beslist. Getverderrie …  dan maar ’s nachts wakker worden van die juichende Duitse fan ( zie mijn 1e column).

Robben had natuurlijk de gouden bal moeten winnen. Voor Messi is dit immers slechts een troostprijs, die heeft al alles gewonnen, behalve … juist ja het WK. Eigen schuld,dikke bult. In zijn laatste optreden solliciteerde hij meer naar de bijnaam Missi. Maar de FIFA beslist natuurlijk. Voor mij heeft het meer weg van een zuivere Schwalbe. Waar is de scheidsrechter?