Het woord van 2014

27 nov Het woord van 2014

U spreekt met meneer van Dale. Met wie? Meneer van Dale. Ik geef woordenboeken uit en nu is de vraag welk woord het woord wordt van 2014. U vraagt dat aan mij?  Jazeker, op u heb ik mijn hoop gevestigd.

O, echt waar? Ja, het is namelijk zo, we hebben een gelijke stand tussen dagobertducktaks en moestuinsocialisme. Zozo, zijn dat tegenwoordig  ook al woorden? Een hele mondvol. Ja, meneer, ik heb het zelf ook niet verzonnen, hoor. Maar wat betekenen die woorden dan? Welnu, de dagobertducktaks is zoals ik het hier heb staan een speciale belasting geheven over het vermogen van superrijke mensen, en wordt ook wel superrijkentaks of hyperrijkentaks genoemd.. En moestuinsocialisme? Dat is een spotnaam voor een vorm van socialisme die zelfredzaamheid propageert door minima en ouderen met AOW of een klein pensioen te stimuleren een moestuin te nemen.

 

Hallo, meneer, bent u er nog? Ja, hoor, ik was even in gedachten verzonken. Maar ik moet u teleurstellen. Ik kan niet kiezen, helaas. Maar ik heb wel een geweldig idee gekregen. Nou, ik heb niet veel tijd, maar vertelt u maar.

Luister, die dagobertducktaks gaat natuurlijk nooit  door met deze laagflatie. Die superrijken steken hun geld liever in een of andere koopkathedraal. Al hamert de kamikazecoalitie van deze wegkijkstaat nog zo lang op het nut van het pikettysme, de echte rijken gaan natuurlijk niet de beurs trekken. Dus we moeten een alternatief hebben. En ik dacht daarbij aan een soort taakstraf in plaats van een belasting. In de vorm van het onderhouden van die moestuintjes van de minima en de ouderen. Als ze geen tijd hebben, moeten ze maar iemand inhuren. Dan hebben we weer iemand aan werk geholpen. Iedereen tevreden. Toch?

 

Misschien wordt het toch nog iets met de participatiemaatschappij,