Katertje

10 jul Katertje

Nou  ja zeg maar gerust kater. Mijn hoofd zegt boenk die die boenk die die boenk. Mijn oren tuiten nog voortdurend na. Nog hoor ik de verwensingen van de zogenaamde deskundigen op de eerste rij vanaf de eerste minuut. Kuyt past naar voren in niemandsland. ‘’maaar maaaar wisseluh’’. Daar moet je de oorlog mee winnen. Arme Kuyt. De hoogblonde draver op Duracell batterijen  moet het meestal ontgelden. Terwijl hij juist 90 minuten of nog langer het  grote voorbeeld is. 120 minuten jagen achter bal en tegenstander. Maakt  niet uit of het  nu 17 of 37 graden is. Aan hem heeft  het gisteren niet  gelegen. Helaas waren onze supersterren Robben en van Persie niet in staat  hun stempel op de wedstrijd te  drukken. Veel kansen kregen we niet. Een goed Argentijns blok achterin. Onze opbouw had iets weg van secuur stenen stapelen zonder specie. En dan is van Gaal verbaast dat het zaakje in mekaar dondert. Ook de opzichters Kuyt en de Jong konden niets repareren. Het kleine opdondertje Sneijder is zijn hoogtijdagen allang voorbij. We mochten van geluk spreken dat het Argentijnse loopwonder Angel Di Maria er niet bij was. Alleen hij had ons in de reguliere 90 minuten pijn kunnen doen. Nu moet hij dat maar in de finale doen. ANGEL DI MARIA. Asjeblieft. Laat mij niet iedere nacht badend in het  zweet  wakker worden met  een juichende Duitse fan op het netvlies. De Argentijnen moeten revanche nemen voor de 4-0 nederlaag op het vorige WK.

Alles komt goed. Mijn kater lost langzaam op. Het is 6 uur.