19 jul Wanneer komt je volgende column

Goedemorgen. Daar ben ik weer. Wanneer komt je volgende column, kreeg ik gisteravond enigszins verwijtend te horen. Dat ligt aan de wk-dip zei ik maar snel. Dat klonk niet erg overtuigend, maar ja het was er uit voor ik er erg in had. Feit is dat sinds ik het vrij ondernemerschap heb omarmd en daarbij ook nog eens totaal iets anders ga doen, mijn brein ongelooflijk veel indrukken krijgt te verwerken. Werkelijk alles schreeuwt om aandacht. Daarbij komt dat ik het ook niet kan nalaten werkelijk iedereen die ik tegenkom hallo te zeggen. En meestal zegt de ontvanger van deze simpele boodschap ook iets terug. Voor mij het bewijs dat deze mij ook gezien heeft. Wie goed doet, goed ontmoet is een gezegde. En dat begint met contact. En daar heb ik geen moeite meer mee. Dat is wel eens anders geweest. Ander verhaal.

Alles wat er in de bovenkamer binnenkomt moet een beetje geordend worden. Dat lukt gedeeltelijk. De tafels in mijn woonkamer zijn tamelijk ongeordend bedekt met boeken, tijdschriften, een fototoestel, een agenda en zelf nog niet opgeruimde oranje-attributen. Geheel in overeenstemming met de toestand in mijn bovenkamer. Maar beslist niet onverklaarbaar. Zeg nou zelf, heb je ooit een kunstenaar gezien met een keurig opgeruimde werkplek. Nee dus. Opruimen? Doe hem of haar dat ook absoluut niet aan, want uit die schijnbaar ongeordende massa worden nu eenmaal de mooiste creaties geboren. Er komt een moment van ordenen, maar nu nog even niet. Dat is de aard van het beestje.

Gelukkig is er de ruimte om je dag zelf in te delen. Dat begint voor mij met (als ik zinheb zoals nu) een stukje schrijven, daarna een wandeling van ongeveer drie kwartier,bij thuiskomst koffie en ontbijt, douchen en dan….. Ja dan. Je kunt het werken aan de toekomst noemen. Hoe die eruit komt te zien weet ik niet, maar het begint steeds meer vorm te krijgen.

Ik heb er weer ongelooflijk veel zin in vandaag!