WAT IS BETER DAN IETS!

03 okt WAT IS BETER DAN IETS!

Een open brief aan Jan Mulder.
Geachte heer Mulder,

Beste Jan,
Moet er nu een vraagteken of een uitroeptekenen achter  de titel? Dacht ik nog even. Maar natuurlijk is dat een uitroepteken! Want het antwoord op de vraag is wel heel simpel: meer!
Jouw ergernissen top5  heb je in de omgekeerde volgorde afgespeeld,Jan. Toen je nog in Ajax-1 stond wist je heel goed hoe je moest scoren. Maar overspoeld en overspeeld door alle media-aandacht, ga je dingen door elkaar halen. Dat begrijp ik donders goed. Ik zou er zelf ook kierewiet van worden, iedere maand weer die keuzestress. Maar gelukkig heb je vanaf vandaag iemand om op terug te vallen. Ik zet ze wel even in de goede volgorde. Geen probleem.
Nr 3 t/m 5 zijn inkoppertjes. Ontleend aan politiek onbenul  en harrewarrig taalgebruik in twee kamers in Den Haag. Die robotprogrammeurs  kunnen trouwens flink aan de bak, want het lijkt nog helemaal nergens op. Op zich ook een ergernis, maar ja, keuzestress hè.
Nr 5. Door deelname aan de Missie is de dreiging iets groter geworden. Oftewel en dat begrijpen de mensen beter iets LINKER.  Dus Mei Link. Det ken. Dus.
Nr 4. De coalitie zat aan een tafel met te weinig stoelen. Waren wij niet jaren het beste jongetje van de klas in de EU? Rutte laat zich hier toch duidelijk in een of andere hoek zetten. Met een appeltje van Oranje.
Nr 3. De NOS herhaalt wat de politiek haar voorkauwt. De vindingrijkheid van de verslaggever overtreft hier onze stoutste verwachtingen. Maar ja, op punt 1 van alle partijprogramma’s staat dan ook: hou het volk dom, want wij maken de dienst uit.
Nr  2. De naaktslakken oftewel tanks van het Belgische Leger flansen voor Youtube een heuse kop-staart-botsing in elkaar. De materiële schade was aanzienlijk, met de psychische schade viel het wel mee. Awel, hooguit is het Belgisch IQ-gemiddelde nu enkele centiemen gedaald.

En op nr 1: Jawel  … Het Tikkie Terug voetbal van Guus-ga-naar-huus en zijn miljonairs. Het woord schaakvoetbal durfde Jan gelukkig niet in zijn mond te nemen, bevreesd voor een derde column van mijn hand. Heel verstandig. De groeten. Volgende keer beter en beter je.
Geert Hovens